浪翠園 深井

📋個案分享 🏙️ 深井 浪翠園】

問:單位望海景、近海 又或者潮濕係咪好容易令鋁窗老化呢? 答:其實都唔一定嘅。鋁窗老化嘅原因有好多,天氣、鋁窗質量都係原因之一。

但當你發現打開窗及閂窗的時候,窗鉸並不順暢又或者會發出聲音的話,這表示鋁窗可能已經老化了,發出需要檢查嘅信息。

今次客人發現鋁窗有老化問題外,仲面對鋁窗滲水的煩惱,所以決定尋找 順輝鋁窗 幫手。經師父檢查後,發現窗鉸老化問題嚴重。另外,滲水問題來自窗框同外牆連接的位置,接口位的水泥出現了幼細的裂縫,雨水經由裂縫滲入屋內。解決方法是利用高壓灌漿(打針)去填補裂縫裹的空間!查明原因,師父再一次細心檢查窗框內外存在裂縫的位置,紀錄好重災區後,便開始動工。首先進行鋁窗連接口的清潔,再向重災區「打針」,另外,窗框與外牆的連接口則用上兩種高效的防水物料搽勻窗框邊緣,築起強效嘅防水屏障!全力解決客人住所滲水嘅問題。

如果你哋都遇到類似滲水問題,歡迎 WhatsApp免費索取報價同查詢:https://api.whatsapp.com/send?phone=85257035474